Jaktbyxor för dam

Nu har jaktsäsongen startat och jag letar med ljus och lykta efter ett par nya jaktbyxor för dam. För länge sedan, säkert 20 år sedan nu, var jag i en butik för jaktkläder och hade stora problem med att hitta ett par jaktbyxor i dam storlek. På den tiden höll jag på att utbilda jakthundar och deras ägare i viltspår och eftersök bland annat. Det innebar att jag i princip varenda helg tillbringade hela dagarna klampande runt i skogarna och lade viltspår. Sedan gick jag samma spår med hundägaren och hunden, och så hade jag 8 deltagare så det blev ofta 16 spår att gå. Samma sak dagen därpå och innan kurshelgen var jag tvungen att reka och märka ut spårslingor så att dessa inte korsade varandra när vi sedan skulle lägga dom. Det går åt mycket mark för 8 stycken spår.

Jaktbyxor med GoreTex

Som sagt, för 20 år sedan befann jag mig i butiken för jaktkläder och letade efter de perfekta jaktbyxorna i GoreTex. Varför just jaktbyxor tänker ni!? Jo för att det fanns inga andra byxor med GoreTex på den tiden. Det var i princip bara jaktbyxor som hade det. Men den dagen blev min lycka, eftersom det så klart inte fanns så många jaktbyxor i GoreTex för dam så var jag beredd på att köpa ett par herrbyxor i mindre storlek och med sämre passform. Men där på ett runt ställ bland REA-varor hängde ett par jaktbyxor i damstorlek!!

Bästa jaktbyxorna för dam

Jag slet till mig de ljusbruna byxorna och grävde bland lapparna för att hitta storleken. Jojomän! Det var i storlek 40, för dam! Jag nästan jublade, det gör inget att det var lite stora, hellre det än för små. Jag skyndade mig att prova dom och köpte dom direkt. Dom var dyra även på REA men jag har fortfarande kvar dom, det är ett och annat hål i nederkanten eftersom jag trampat på dom när dom var för långa. Men absolut bästa jaktbyxorna någonsin. Idag börjar jakten på nya…