Smyckestillverkning med aluminiumtråd

      Kommentarer inaktiverade för Smyckestillverkning med aluminiumtråd

Som alltid när jag tillverkar mina egna smycken gillar jag att testa nya produkter och idéer hela tiden. I min senaste beställning inför min tillverkning valde jag, utöver alla pärlor och berlocker, att beställa Aluminiumtråd.

Slipp pillet med spretiga trådar

Aluminiumtråd till smycken gör att smyckena blir betydligt lättare att bära än andra typer av material. Det gör också smyckena formbara vilket jag tycker är lite roligt. En annan positiv fördel är att man slipper det där ibland väldigt tålamodskrävande pillet man får med exempelvis trådar som spretar åt alla håll skall igenom pärlans lilla hål.
Nackdelen med aluminiumtråden kan vara att den kan utsättas för korrosion om man inte tar hand om det på rätt sätt.

Aluminiumtråd med häftiga mönster

Något jag också sett blivit mer och mer populärt vad gäller aluminiumtråd till smycken är att man kan köpa det i en lite bredare variant som har olika snygga och häftiga mönster. Jag har fastnat lite extra för detta jag med och skall själv se ut ett mönster jag gillar nu när jag skall lägga min beställning. Tänk vad snyggt att bära ett sådant smycke där man låter tråden tala lika mycket som pärlorna. Jag tänker att man köper lite större ringar och trär på några stycken, eller så kanske man kan göra små hål i kanten på aluminiumtråden för att fästa några fina berlocker i.

En annan trendig accessoar är ju att bära så kallade chokers. Alltså halsband som sitter tätt inpå halsen och som alla gick runt med under 90-talet. Att använda tunn aluminiumtråd till att göra sådana halsband måste ju vara det ultimata! Det håller smycket på plats och man kan dessutom hänga på vilka typer av pärlor och berlocker man vill. Jag ser helt enkelt väldigt mycket fram till att få hem mitt nya material till min kommande smyckestillverkning.